søndag 8. desember 2013

Om GutteKlær og Gjenbruk . . .

Tida vi går inn i nå før jul er virkelig en festtid for klesbransjen. Herlighet for et sløsesamfunn vi lever i . . . Og jeg har selvfølgelig mye å jobbe med selv. Når det gjelder klær, kjøper jeg svært lite til meg selv. Jeg går i klærne til de begynner å bli utvasket og stygge og kan fint bruke julekjolen min 6 år på rad (ja det har jeg faktisk gjort). Jeg syns det er vanskeligere med de store jentene mine. Jeg skjønner jo at de har lyst på nye klær støtt og stadig, men når julekjolen fra i fjor kun er brukt en gang og helst aldri skal brukes mer, blir man litt oppgitt... Det er ikke lett å være den eneste jenta som ikke får noe nytt. Men er det virkelig nødvendig?
Etter å ha tatt en prat med jentene her om akkurat dette, ble de to eldste enige om at de bruker noe de har, og som forøvrig ikke er brukt mer en sånn ca 1gang. Minstejenta skal bruke en kjole etter storesøster som er like fin, hun ble kjempeglad for den er jo ny for henne:)

Når det gjelder gutteklær er det straks litt værre. Det finnes jo nesten ikke fine gutteklær å få kjøpt. Nå skal det sies at undertegnede er svææært kresen og nærmest allergisk mot alle nymotens trykk og dødningehoder, så da er det ikke mye å velge i... Det finnes jo å få tak i på nett, men helst skal det jo ikke være så dyrt, med 4 barn stopper det seg selv.
Så da må man ta sak(s)en i egne hender. Jeg syns nikkers er kjempefint, men hvor? hvor?? Rundt her jeg bor er de hvertfall ikke å oppdrive.
Men har man saks og symaskin kan jo det ordnes:) Vi er så heldige å arver klær fra to staute litt eldre gutter. Det er kjempefine klær, og med litt fantasi kan man gjøre de om til eget bruk.
I dag har jeg sydd om en kordfløyelsbukse til nikkers. Jeg har også strikket en nikkers og en vest. Etter endel leting fant jeg bukseseler og en helt nøytral genser. Dermed er julestasen til lillebror i boks, og jeg ble veldig fornøyd. Nøytrale farger og litt gammeldags stil er hva jeg liker:))


Plaggene kan mikses til 4 antrekk:


Håper du fikk noen guttklærtips her hvis du er like lei de nymotens klærne man får  kjøpt som jeg er:) 

Ha en fortsatt fin søndag, 


Bente
1 kommentar:

  1. For en nyyydelig vest du har strikket!
    Moro med litt "nye" klær, ja. Her arver vi også mye, og det er så godt, -og mye kan brukes på nye måter! Fint innlegg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...